✔️ Informatie beoordeeld en bijgewerkt in juni 2024 door Pedro Martínez González

PAS OP VOOR HANDEL GURUS! SCAMS VIA WHATSAPP, TELEGRAM, SIGNAL EN ANDERE SOORTGELIJKE DIENSTEN

Aannames komen steeds meer in de schijnwerpers te staan. investeringsgoeroes, handelaren of investeringsexperts die hun diensten promoten via de verschillende instant messaging-applicaties.

Telegram is heel gebruikelijk omdat het wordt beschouwd als een zeer veilige toepassing voor berichten en het is niet zo eenvoudig voor de autoriteiten of derden om het te detecteren. Het is een vrij anonieme versleutelde applicatie en om deze reden is het zeer gekozen door deze oplichters, omdat ze kunnen verdwijnen en het erg moeilijk is om ze te traceren. Daarom kan het een van de favoriete communicatiemiddelen zijn voor deze zogenaamde goeroes die alles weten over de kunst van het genereren van geld. Evenzo zijn er ook gevallen van op Instagram, Twitter, YouTube, Facebook en andere sociale netwerken.

Welnu, al in de apps zullen er zoveel groepen zijn met echte aspecten dat wat ze doen is afbeeldingen en afbeeldingen van andere pagina's stelen of nepafbeeldingen, afbeeldingen of chats maken. Het zijn heel gewoon, bijvoorbeeld chats waaraan je kunt deelnemen, normaal gesproken geleid door een jonge, rijke man, die via de groep zijn luxe kan laten zien om mensen te "motiveren" om geld te storten en een leven als het zijne te hebben.

Deze handels- of investeringsgenieën laten je alles zien, van luxe sportauto's tot dure horloges, zijn leven met vrouwen, luxe reizen tot privéjets en veel geld, alles wat past in de verbeelding van een rijk persoon.

telegram whatsapp signaal oplichting
Telegram, een van de meest gebruikte berichtenapplicaties om oplichting te plegen, vanwege de anonimiteit en codering.

Deze oplichters zullen proberen zoveel mogelijk mensen te haken en ervoor te zorgen dat ze toegewijd zijn aan de handel (financiële speculatie om voordelen te verkrijgen) en zullen verondersteld bewijs van hun succes laten zien.

deze goeroes, ze zeggen dat ze jarenlange ervaring hebben met financiële activiteiten, ze zorgen voor hun succes en de vermenigvuldiging van het inkomen van mensen in recordtijd. Ze kunnen zelfs een DNI sturen zodat mensen gerustgesteld zijn dat het een echt iemand is en dat ze hun gezicht laten zien (wat natuurlijk vals zal zijn). Ze kunnen je ook vertellen dat je hun naam en hun gezicht hebt, dat als het een scam is, ze hun gezicht niet zouden laten zien. Denk dat het foto's kunnen zijn (en waarschijnlijk zijn) van een andere persoon, valse beelden.

De sleutel is om te weten hoe je een nep-goeroe en een echte handelaar. Een echte handelaar zal je nooit kunnen verzekeren van een hoog rendement, hij zal je niet aanmoedigen om geld te storten of een luxe leven te laten zien aan andere mensen in de chat.

Goeroes hebben:

 • Grafieken in een handelsapp die laten zien hoe uw winst stijgt en stijgt en beloven deze resultaten als iemand wil "investeren".
 • Gesprekken met andere gebruikers (die gewoon zelf vanaf een ander nummer schrijven) om hen te bedanken. 
 • Live handelsvideo's waarin u geen echte rekeningsaldi kunt zien of transacties kunt verifiëren die ondersteunen dat ze winstgevend zijn.
 • Luxe en extravagante levensstijl. 
 • Ze zeggen dat sinds ze de sleutel tot succes hebben gevonden, ze die nu met de hele wereld willen delen.

Jammerlijk, dit is allemaal niet waar en de persoon zal niets anders doen dan zijn klanten te laten geloven dat ze winnen en dat ze steeds meer geld invoeren, zodat ze het blijven vermenigvuldigen. Zodra ze een groot bedrag krijgen, zullen ze verdwijnen.

Hieronder is een voorbeeld van een groep van een goeroe genaamd Señor Sanchez (@Alberto_crypto – Señor Sanchez), hij heeft zijn Telegram-groep en zijn eigen Telegram. Het is te zien dat ze veel geld, luxe, veronderstelde succesvolle operaties van hun klanten laten zien.

Voorbeeld van oplichterij, in dit geval de groep van Mr. Sanchez en zijn goeroe Mr. Alberto Sánchez Gómez
Voorbeeld van oplichterij, in dit geval de groep van Mr. Sanchez en zijn goeroe Mr. Alberto Sánchez Gómez

Hieronder ziet u een voorbeeld van een andere investeringsgoeroe genaamd @deeniel.traiding (Instagram) of @danieelllllllllj (Telegram). In de volgende screenshots van zijn Instagram zullen we zien dat hij zogenaamd een levensstijl heeft met verschillende luxe en uiterlijk vertoon. En het zou ervoor zorgen dat zijn volgers veel geld verdienen.

goeroe oplichter instagram

Veel rekeningen zijn te zien, succesvolle operaties van zijn klanten, luxe auto's. Als hij zo'n succesvolle handelaar is, waarom moet hij dan zijn kanaal promoten en je om geld vragen? Het slaat nergens op.

voorbeelden van oplichting met telegraminvesteringen
oplichting telegramkanalen financiële oplichting

Hier is nog een voorbeeld van wat deze zogenaamde geniale investeerders en miljonairs laten zien op hun Telegram-kanalen.

Aan de andere kant zijn veel van de handelsgoeroes gespecialiseerd in zogenaamd educatieve inhoud die soms eindigt gebruikers te koppelen aan een makelaar van dubieuze oorsprong (hun echte baas of werkgever of degene die hen commissies betaalt voor het invoeren van nieuwe klanten en het storten van geld), waar ze daar blijven investeren en dan alles verliezen.

Er zijn mensen die zich afvragen, waar komt dan zoveel geld vandaan? Waarom stuurt die persoon video's in zijn privéjet of luxe auto? Het antwoord is simpel, uw inkomen komt over het algemeen uit:

 • Niet-gereguleerde makelaarscommissies om ze te promoten. 
 • De "investeringen" van zijn gebruikers. 
 • Inkomsten van mensen die hun cursussen kopen (die niets hebben wat je niet zelf op internet kunt lezen). 
 • Seminars of lessen met een zeer slechte inhoud.

Bovendien heeft deze mensen gebruiken altijd clichématige zinnen als: “wees je eigen baas”, “begin ten volle te leven”, “werk overal ter wereld”, “word in recordtijd rijk”, “bereik financiële vrijheid” etc. Daarom, zodra u enkele van deze kenmerken identificeert, NIET VALLEN!

Nogmaals, het is de moeite waard om te onthouden dat makkelijk geld bestaat niet en dat je heel voorzichtig moet zijn om de wereld van investeringen te betreden, mensen die je niet kent te wantrouwen en niet te geloven dat er magische formules zijn om miljonair te worden. Het pad naar een succesvolle handelaar (investeerder) wordt niet van de ene op de andere dag bereikt, het duurt lang. Vertrouw degenen die u snel grote winsten beloven niet. In 99,9% van de gevallen gaat het om oplichting.

Onder de inhoud die door handelaren wordt aangeboden, zijn:

 • Online handelscursussen. 
 • Dienst voor kapitaalbeheer. 
 • Financiële adviseurs. 
 • Live talks of seminars 
 • Diensten voor "handelssignalen"
 • handelssessies

Meer informatie over oplichting via sociale netwerken


Oplichting zwarte lijst

Hier is een lijst met groepen, nummers, goeroes en mensen die oplichten via Telegram, Whatsapp, Signal, Viber:

@Alberto_crypto (Telegram) (Mr. Sanchez)

@Hugo_Reey (telegram)

@jacob_smith (telegram)

@Invms_bot (Telegram) "Investors Money Seeds"

@OneBillonTrade_Bot (telegram)

@carlos_dinero (telegram)

@magictradersignals

@Francisca_binarias (Telegram) ook bekend als "Franciscus handelaar”, met YouTube-kanaal https://www.youtube.com/@franciscatrader en Instagram-account https://instagram.com/francisca_trader_?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

@deeniel.traiding (Instagram-gebruiker) of https://t.me/danieelllllllllj op Telegram. Het belooft onmogelijke rendementen en winsten. Het toont een veronderstelde levensstijl vol luxe en uiterlijk vertoon. Volgens berichten van mensen die hem hun geld hebben toevertrouwd, maakt hij niet waar wat hij heeft beloofd.

@BenAustinfx (Telegram) van de EURUSD GBPUSD GBPJPY CADJPY-groep en @Prince_Amir1 (Telegram)

Telegramgroep genaamd “Forex Billionaire EA Bot”

@inversion_lisa of “Luna Lisa R” of “Sra Lisa”: een Instagram-profiel dat je uitnodigt om te investeren in cryptocurrencies. Volgens de opmerkingen van klanten kunt u de vermeende winst of het geïnvesteerde geld dan niet opnemen.

Kent u Telegram, Whatsapp, Viber, Signal scam? Deel het met ons om het toe te voegen aan onze lijst met oplichting!

Over de auteur: Pedro Martinez Gonzalez

Ik zal wat over mezelf vertellen! Ik ben een financieel analist en econoom met een master in financiën.
Over mijn studie: Ik heb aan de Universiteit van Salamanca een graad in economie gestudeerd en daarna een master in financiën in Madrid.
Wilt u meer informatie? Je kunt hier meer over mij lezen in mijn biografie.

84 reacties op «Telegram, Whatsapp, Signaalzwendel…»

 1. JORGE antwoord

  Hallo, er is contact met mij opgenomen en ik spreek met een makelaar van https://escryptotrade.com/
  Feit is dat ik wat geld heb geïnvesteerd en volgens jouw aanvraag doen we investeringen en heb ik echt winst gemaakt, maar feit is dat om meer te verdienen je meer moet investeren en op dit moment vertrouw ik het niet.
  Ik praat met haar aan de telefoon, ze belt me ​​vanuit Groot-Brittannië en alles is in orde, maar ik geef er de voorkeur aan om ervoor te zorgen

  • Aanbevolenbrokers.com antwoord

   Hallo JORGE, als je om je geld vraagt, zul je zien dat ze het niet aan je teruggeven, het is fraude. We hebben verschillende klachten ontvangen en het lijkt duidelijk oplichting te zijn. Als ze erop aandringen, wees dan niet gehaast, stuur geen geld, oplichters oefenen meestal veel druk op je uit, zodat je niet nadenkt. We beoordelen momenteel verschillende beoordelingen, maar we zullen de uwe als prioriteit beschouwen om deze makelaar te kunnen beoordelen. Bedankt.

 2. jsl antwoord

  Kom hier binnen om het te onderzoeken, volgens uw informatie staat er een op Telegram genaamd: https://t.me/magictradersignals die ook oplichterij moet zijn, kunt u dit alstublieft onderzoeken

  • Aanbevolenbrokers.com antwoord

   Hallo Jsls, we hebben verschillende klachten ontvangen en het lijkt duidelijk oplichting te zijn, als ze erop aandringen, heb dan geen haast, stuur geen geld, oplichters oefenen meestal veel druk op je uit, zodat je niet nadenkt . We beoordelen momenteel verschillende beoordelingen, maar we zullen de uwe als prioriteit beschouwen om deze makelaar te kunnen beoordelen. Bedankt.

 3. marie gabriela antwoord

  Er is een man op Instagram Deeniel.traiding die ook zegt dat hij hem 100 dollar moet sturen en hij stuurt je een winst van $ 500 dollar en dan zegt hij dat hij hem $ 180 meer moet sturen, omdat ze volgens de winst meer waren. Wees alsjeblieft heel voorzichtig

  • Aanbevolenbrokers.com antwoord

   Hallo Marie, bedankt voor het melden van deze oplichting.

   Groeten.

 4. pak serr antwoord

  Wees voorzichtig met deze telegramgroepen en hun managers.
  @BenAustinfx —- van de groep EURUSD GBPUSD GBPJPY CADJPY
  @Prins_Amir1

  Telegramgroep genaamd “Forex Billionaire EA Bot”

  • Aanbevolenbrokers.com antwoord

   Hallo Pakserr, al deze aanbiedingen van Telegram zijn oplichting, je moet er niet op trappen, aangezien het allemaal oplichting is.

   Groeten.

 5. pakserr antwoord

  In Telegram zijn er verschillende forex-groepen die met robots werken en zij vertellen u dat u met uw investering buitengewone winsten kunt maken, ze vragen u om een ​​aanbetaling volgens het investeringsplan, dit kan 48 uur, 1 week, enz. zijn. en ze verzekeren je dat je zonder problemen je winst zult hebben, wat gebeurt er daarna? Na deze tijd vertellen ze je dat je je winst hebt verkregen die ze beloofden... maar dat je meer geld moet storten om je opnames te kunnen activeren Als u niet stort, kunt u NIETS opnemen.

  • Aanbevolenbrokers.com antwoord

   Hallo Pakserr, al deze aanbiedingen van Telegram zijn oplichting, je moet er niet op trappen, aangezien het allemaal oplichting is.

   Groeten.

  • Aanbevolenbrokers.com antwoord

   Hallo Ledys, hij is een acteur, maar we weten niet of hij een signaalaccount heeft.

   Groeten.

 6. Caesar antwoord

  Hallo, onlangs nam een ​​meisje genaamd Roberta Delgado contact met mij op via Ig roberta_delgado met de vraag om $100 te investeren in het minen van cryptocurrencies en binnen 7 dagen zou ik een winst hebben van $300 minus haar commissie, wat $60 is, en het bedrijf waar ze werkt heet primhubmarket. net en die zich vermoedelijk in de Verenigde Staten bevindt.

  • Aanbevolenbrokers.com antwoord

   Hallo César, geloof deze voorstellen niet, niemand krijgt het rendement dat ze bieden en nog minder op Telegram, er zijn veel oplichting op sociale netwerken. GOEDE ZORG!.

   Groeten.

 7. Jair antwoord

  Hallo...wat weet je over het volgende bedrijf? Wordt het fraude? https://creatjoy.com/

  • Aanbevolenbrokers.com antwoord

   Hallo Jaír, geloof deze voorstellen niet, niemand krijgt het rendement dat ze bieden en minder op telegram, er zijn veel oplichting op sociale netwerken. GOEDE ZORG!.

   Groeten.

 8. Yoleimy antwoord

  Hallo, ik zou graag willen weten of het "Diego-handelssignaal" legitiem of onwaar is

  • Aanbevolenbrokers.com antwoord

   Hallo Yoleimy, geloof deze voorstellen niet, niemand krijgt deze retouren en nog minder op telegram, er zijn veel oplichting op sociale netwerken. GOEDE ZORG!.

   Groeten.

  • Aanbevolenbrokers.com antwoord

   Hallo Liren, bedankt voor je reactie op Cryptomax. Deze makelaar is een SCAM. De FCA (Financial Regulator of the United Kingdom) heeft er al voor gewaarschuwd, voor fraude en niet gereguleerd zijn (Zie FCA-link). Stuur ze geen geld, ze willen zoveel mogelijk geld krijgen met leugens, de operaties zijn niet echt, het geld wordt niet op de markt gebracht, ze laten het alleen zien en uiteindelijk vertellen ze je dat je verloren hebt en ze houd het.

   Als u uw geld wilt opnemen, vragen ze u om meer om belastingen, toeslagen, legalisaties, enz. te betalen. Doe het niet!Het is een duidelijk teken dat ze je geld willen stelen en ze zullen niets teruggeven, zelfs als je betaalt.

   Als u meer informatie over het bedrijf heeft, vragen we u deze met ons te delen, vooral als het informatie is waarvan u denkt dat het andere mensen kan helpen die bij dit bedrijf beleggen.

   Heeft u namen van adviseurs, nummers, e-mails van waaruit ze contact met u hebben opgenomen? Weet je nog hoe je deze makelaar in de eerste plaats hebt gevonden?

   Probeer onze chat of deze link om je geld terug te krijgen: CLAIM UW GELD, WIJ HELPEN U

   Groeten.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *